Ring : +47 406 111 44

E-post : post@aditus.no


Vannbåren varme og varmeanlegg

Vannbåren gulvvarme er oppvarmet vann som sirkulerer i boligen via rør i gulv. Temperaturen er jevn over hele gulvet, og små temperaturforskjeller mellom gulvet og lufta gir et godt inneklima. Med gulvvarme unngår du også kald trekk langs gulvet. Det er imidlertid viktig med god isolasjon slik at varmen ikke stråler nedover. Temperaturen styres enkelt for hvert rom. Det gir økt bokomfort og et lavere energiforbruk.

Det vannbårne systemet fungerer sammen med ulike fornybare varmekilder:

  • Luft-vann varmepumpe

Luft til vann-varmepumpen tar i bruk gratis og fornybar uteluft og sørger for tilførsel av varme og varmtvann til radiatorer, vannbåren gulvvarme og tappevann. Oppvarming med en slik varmepumpe gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm.

ENOVA gir tilskudd til deg som ønsker å gjøre en innsats for klimaet. Les mer om Enovatilskuddet.

  • Væske-vann varmepumpe

En væske-til-vann-varmepumpe også kalt bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe bruker energi lagret i fjell, jord eller sjø til å varme opp vann til vannbåren gulvvarme. Oppvarming med en slik varmepumpe gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm.

ENOVA gir tilskudd til deg som ønsker å gjøre en innsats for klimaet. Les mer om Enovatilskuddet.

  • Kombibereder

Kombibereder er en varmtvannsbereder som også tilfører varme til vannbåret system. Altså en optimal flerbruksbereder som kan benyttes til gulvvarme, sentralfyr eller varmepumpe samtidig som den forsyner husholdningen med tappevann.

 

Vi sørger for å levere energieffektive varmeløsninger innen vann, varme og energi både i nybygg og eldre boliger. Ønsker du å erstatte din varmtvannsbereder, varmepumpe eller varmeløsninger? Ta kontakt, så ser vi hvordan vi kan hjelpe deg!


 

Aditus AS © 2024